Zamieszczone przez orzel720
spalanie benzyny 1.6 na dotarciu, kiedy się urormuje
Zwiń
X
-
spalanie benzyny 1.6 na dotarciu, kiedy się urormuje
Chyba pójdę z torbami :shock:
Po ilu km spalanie się unormuje do książkowego tj przynajmniej 10 l. Teraz jestem w szoku od 10 czerwca tj kupna panny O zostawiłam na na stacjach dwa razy tyle co przez miesiąc jazdy poprzednim autkiem ( małym bo małym ) jeżdżę tyle samo, raz tylko na sprawdzenie poza miasto pojechałam.
[ Dodano: Sro 25 Cze, 08 20:31 ]
klimaops: hmm chyba jednak przestanę się chłodzić. I mniej gaz cisnąć ale to bez sensu przecież im wyższy bieg tym powinno być lepiej-ekonomiczniej. :|
[ Dodano: Sro 25 Cze, 08 20:32 ]
dobrze że 1.8 nie wzięłam :lol:
-
-
Re: spalanie benzyny 1.6 na dotarciu, kiedy się urormuje
Zamieszczone przez taranxChyba pójdę z torbami :shock:
Po ilu km spalanie się unormuje do książkowego tj przynajmniej 10 l. Teraz jestem w szoku od 10 czerwca tj kupna panny O zostawiłam na na stacjach dwa razy tyle co przez miesiąc jazdy poprzednim autkiem ( małym bo małym ) jeżdżę tyle samo, raz tylko na sprawdzenie poza miasto pojechałam.
[ Dodano: Sro 25 Cze, 08 20:31 ]
klimaops: hmm chyba jednak przestanę się chłodzić. I mniej gaz cisnąć ale to bez sensu przecież im wyższy bieg tym powinno być lepiej-ekonomiczniej. :|
[ Dodano: Sro 25 Cze, 08 20:32 ]
dobrze że 1.8 nie wzięłam :lol:Już odebrane A3 TFSI limuzyna
Komentarz
-
-
Tutaj znajdziesz średnie spalanie takich aut z 600 tys. km - 8,04 litra / 100 km, czyli chyba nie tak strasznie. Wybierz sobie jakiegoś zawodnika ze środka peletonu i sprawdź jak to u niego szczegółowo wygląda. Na przykład ten w mieście ma koło 9 litrów, a w trasie między 7 a 8.
Tak naprawdę wszystko zależy od tego jak się jeździ i od stopnia zakorkowania miasta.
Z moich nienaukowych obserwacji (po 3 autach) wynika też, że po jakimś 1-2 tys. od wyjechania z salonu spożycie spada gdzieś o litr. Co pewnie związane jest z ułożeniem i dotarciem się wszystkich elementów auta.
PS. Nie jestem pewien, czy BFQ to jest 1.6 FSI 115 koni. W razie czego, tutaj 1.6 MPI 105 koni - średnia jeszcze niższa.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez milleniuszczy BFQ to jest 1.6 FSI 115 koniA6 Avant 1.9 TDI AVG - przedlift
AR 156 SW 1.9 JTD 16V - półlift
O1 Combi 1.6 MPI BFQ - polift
-------------------------------------------------
Dysponuję kasownikiem do poduszek VAG
Komentarz
-
Komentarz